Ми не любимо грати в улюбленців. Особливо коли йдеться про мультиінструменти Leatherman. Але якщо ви вибираєте між бестселером (Wave Plus) і бюджетним переможцем (Bond), краще почати зі списку 5 найкращих моделей. Представляємо вам, наш оновлений список 2023 року з нашими найкращими варіантами.

Бестселер: Wave+

Найкращий мультитул для пригод на природі: Signal

Найкращий для великих робіт: Super Tool 300

Найкращий інструмент на кожен день: Skeletool CX

Найкращі травматичні ножиці: Raptor Rescue

#1: WAVE

Переваги:
  • Доступні зовні клинки, пила і напилки, які можна відкрити однією рукою
  • Усі інструменти фіксуються для безпеки
  • Сумісний з нашим набором біт і подовжувачем для додаткової практичності
  • Вважається одним із найкращих мультиінструментів, коли-небудь створених.
Корисно знати:
  • Для деяких людей може бути трохи важкуватий для повсякденного носіння в кишені.
  • Доступний тільки в нержавіючій сталі, також представлений у чорному кольорі
Для кого призначений:

Для того, хто хоче мати повнорозмірний мультитул, який вміє все. Для декого Wave Plus стане ідеальним EDC. Для інших він матиме кращий вигляд у рюкзаку або сумці.

Чому його обирають:

У цьому питанні все просто. Wave Plus - наш міжнародний бестселер усіх часів. Він був розроблений генеральним директором компанії Беном Ріверою і є одним з найулюбленіших мультитулів в історії Leatherman. Якщо ви шукаєте один мультиінструмент, який може зробити все, то вам не потрібно шукати далі Wave Plus.

Цей бестселер веде свій родовід від оригінального Leatherman PST 90-х років. Він був оновлений на основі багаторічних розробок найкращих інженерів і відгуків клієнтів. Незалежно від того, чи потрібен він вам як основний інструмент на кожен день, чи просто як універсальний мультиінструмент для (майже) всього, Wave Plus не дарма є фаворитом. Дім, робота або хобі - у Wave Plus є 18 інструментів, які зроблять вас майстром багатозадачності.

Довжина в закритому вигляді: 10 см.

Довжина первинного клинка: 7,37 см.

Вага: 241 г.

#2: SIGNAL

Переваги:
  • Наш єдиний мультиінструмент з кресалом, аварійним свистком, точилкою і поверхнею для забивання.
  • Доступний у 9 різних колірних варіантах
  • Включає знімний кишеньковий затискач
  • Наш найбільш продаваний мультитул 2022 року
Корисно знати:

Відсутні деякі інструменти, які є в інших повнорозмірних Leathermans, наприклад, напилок і ножиці з пружинним механізмом.

Для кого призначений:

Кемпери, туристи і всі, хто хоче бути готовим до наступної пригоди.

Чому його обирають:

Якщо ви шукаєте похідний ніж з додатковими інструментами або універсальний мультитул для пригод, Signal допоможе вам у цьому. Він володіє всіма основними функціями, притаманними нашим найпопулярнішим мультиінструментам на основі плоскогубців, але у Signal є і деякі унікальні особливості. Розведіть вогонь у будь-яких умовах за допомогою феростержня Signal. Використовуйте поверхню для забивання кілочків для наметів. А в екстреній ситуації ви можете використовувати свисток, щоб покликати на допомогу.

Signal випускається в дев'яти різних кольорах, тож ви легко знайдете той, який відповідає вашому стилю. Обирайте класичні чорно-сріблясті кольори або колір койота. Або виберіть яскравий колір, наприклад, червоний або аква, який буде легко знайти, якщо його впустять на стежці. Добре, коли є вибір.

Незалежно від того, який поворот прийме ваша пригода, ви захочете переконатися, що у вашому похідному спорядженні є Signal.

Довжина в закритому вигляді: 11,43 см.

Довжина основного клинка: 6,93 см.

Вага: 212.6 г.

#3: SUPER TOOL 300

Переваги:
  • Один із двох наших найбільших інструментів
  • Зручний доступ до інструментів навіть у рукавицях
  • Створено для щоденного використання на робочому місці
Корисно знати:

Відсутність доступних зовні клинків

Для кого призначений:

Для тих, хто працює у кваліфікованих професіях або використовує мультиінструмент для щоденної роботи у важких умовах.

Чому його обирають:

Стара школа дизайну Leatherman прямо тут. Super Tool 300 - один із наших найпопулярніших і найпотужніших повнорозмірних мультитулів. Його 19 міцних інструментів професійного класу розроблені з урахуванням потреб працьовитих людей. Рукоятки досить зручні для використання протягом усього дня, і кожен інструмент легко доступний навіть у робочих рукавичках.

Великі плоскогубці вирізняються підвищеною міцністю та зручністю маневрування в обмеженому просторі. Кусачки для скрученого, жорсткого та звичайного дроту входять до стандартної комплектації, вони знімні, тож їх можна ремонтувати або заточувати на місці.

Довжина в закритому вигляді: 11,5 см.

Довжина основного клинка: 8,13 см.

Вага: 272.15 г.

#4: SKELETOOL CX

Переваги:
  • Витончений, мінімалістичний інструмент
  • Прямий клинок з нержавіючої сталі марки 154CM
  • Включає тільки найнеобхідніші інструменти, такі як плоскогубці та біти
  • Зйомна низькопрофільна кишенькова кліпса, що знімається
Корисно знати:

Мінімалістський дизайн означає, що в Skeletool відсутні функції, притаманні більшим мультиінструментам, як-от напилки та пилки.

Для кого призначений:

Будь-хто, хто шукає легкий EDC. Skeletool стане відмінним першим мультитулом або запасним варіантом повнорозмірного інструменту.

Чому його обирають:

Skeletool об'єднує найнеобхідніші інструменти в елегантному, продуманому корпусі. Ми вибрали модель CX серед інших інструментів Skeletool через ніж з високоякісної неіржавіючої сталі 154CM з прямою кромкою. Ця модернізована сталь має відмінний баланс корозійної стійкості та міцності. Це робить Skeletool CX відмінним вибором для повсякденного носіння. Але, звичайно, це більше, ніж просто ніж. Повірте, плоскогубці, біти і кусачки знадобляться вам набагато частіше, ніж ви очікуєте.

Досить сучасний, щоб добре поєднуватися з повсякденним одягом, цей мультитул не займе багато місця і не матиме громіздкого вигляду в кишені. Водночас його функціональність робить його незамінним помічником у поході. Простіше кажучи, у Skeletool CX є все, що вам потрібно, і нічого зайвого.

Довжина в закритому вигляді: 10 см.

Довжина первинного клинка: 6,60 см.

Вага: 142 г.

#5: RAPTOR RESCUE

Основні характеристики:
  • Міцні, довговічні ножиці, готові до роботи в польових умовах
  • Твердосплавний склобій
  • Різак для ременів
Корисно знати:

Говорячи очевидною мовою, Raptor Rescue не має універсальності мультитула на основі плоскогубців.

Для кого призначений:

Ножиці Rescue були розроблені з урахуванням потреб служб швидкого реагування, але ці ножиці стануть чудовим доповненням до набору будь-якої готовності.

Наші оригінальні травматологічні ножиці Raptor Rescue були створені після ретельних консультацій з професіоналами з надання екстреної допомоги щодо того, що їм найбільше потрібно в критичній ситуації. Вони особливо добре підходять для професіоналів, які займаються витяганням постраждалих (наприклад, пожежників і військових медиків), яким потрібні повнорозмірні ножиці з додатковими функціями, такими як різак для ременів безпеки. Звичайно, ними може користуватися будь-яка людина, і багато хто так і робить (це один з наших найпопулярніших мультиінструментів).

Довжина в закритому вигляді: 12,7 см.

Довжина у відкритому вигляді: 20,3 см.

Довжина ножиць: 4,8 см.

Вага: 164 г.